Sky News je poročal, da ne gre za terorista in da je jasno, da je moški deloval sam. Moški ni postavil nobene zahteve. Opremljen je bil s štirimi kanistri bencina in je grozil, da se bo razstrelil.

Nekdo, ki je v zgradbi zaposlen, je za Sky News povedal, da se govori, da je moški pobesnel, ko mu niso hoteli izdati dovoljenja za vožnjo tovornjakov (HGV licence). Vdrl naj bi v pisarno logističnega podjetja in vpil: "Nobenega razloga nimam več za življenje."

Policisti so zaprli okoliške zgradbe, tudi hotel, v katerem je veliko turistov, na bližnjo streho pa so prišle tudi posebne policijske enote - ostrostrelci. Na prizorišču je bilo v pripravljenosti tudi večje število reševalnih vozil, vendar pa ni poročil o poškodovanih.

 foto: Sky News

Čez okno pisarne v petem nadstropju so leteli računalniki in pisarniška oprema. Z območja naj bi bilo po pisanju Daily Maila evakuiranih prek tisoč ljudi.

Stephen Hull, odgovorni urednik spletne strani Huffington, ki ima svoje urade v isti zgradbi, je na twitter okoli 13. ure po lokalnem času zapisal: "Ravno sem intervjujal žensko, ki je bila tarča napada. Moški je prišel v logistično podjetje, na sebi je imel pritrjene štiri posode bencina, in grozil, da se bo razstrelil:"