Zimmerman prav tako ne sme nositi orožja in piti alkohola. Prepovedali so mu tudi vzpostavljanje stikov z družino ubitega najstnika, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Sodišče je prejšnji teden odločilo, da strelca proti varščini v višini 114.000 evrov do začetka sojenja izpusti iz zapora.

Njegovo dejanje je v ZDA sprožilo javno debato o rasizmu. 28-letni varnostnik naj bi namreč konec februarja pri patruljiranju v belski stanovanjski četrti kraja Sanford ustrelil 17-letnega temnopoltega najstnika Trayvona Martina. Zimmermanovi zagovorniki trdijo, da je streljal v samoobrambi, veljavna zakonodaja na Floridi pa dovoljuje uporabo strelnega orožja, če se človek počuti ogroženega. Varnostnika zato na Floridi najprej sploh niso preganjali.

Šele ko je uboj po vsej državi sprožil silovite proteste ljudi, ki so mnenja, da je moral Martin umreti samo zato, ker je bil temnopolt, so proti Zimmermanu vložili obtožnico zaradi uboja druge stopnje. Če bo spoznan za krivega, mu grozi kazen najmanj 25 let zapora, najvišja zagrožena kazen pa je dosmrtna ječa.