Letalo zasebnega prevoznika Bhoja je v petek zvečer med neurjem strmoglavilo blizu stanovanjskega območja na obrobju Islamabada, ko je skušalo pristati na tamkajšnjem mednarodnem letališču. Po navedbah prič je po strmoglavljenju letalo boeing 737 zagorelo.

Oblasti so začele preiskavo in lastniku letalske družbe prepovedale odhod iz države. Kot navaja ameriška tiskovna agencija AP, tovrstna prepoved običajno pomeni, da je oseba osumljena. Letalska družba Bhoja je sporočila, da je bil vzrok nesreče vreme.

Notranji minister Rehman Malik, ki je danes obiskal kraj nesreče, je dejal, da je šlo za "dokaj staro letalo" in da bodo izvedeli podrobno preiskavo, da bi ugotovili ali je vzrok nesreče morda okvara na letalu, slabo vreme ali kaj drugega.

Letalska družba Bhoja je začela delovati leta 1993, potem ko od leta 2001 zaradi finančnih težav ni smela leteti, pa je znova začela obratovati marca letos. V lasti ima štiri letala.

Vojaki in reševalci so medtem danes začeli iskanja trupel med razbitinami letala, ki so raztreščene na okoli kilometru pšeničnega polja kakih pet kilometrov od mednarodnega letališča Benazir Buto.

Zadnja letalska nesreča se je v Pakistanu zgodila julija 2010, ko je airbus 321 zasebne družbe Airblue, ki je bilo na poti iz Karačija, pri pristajanju strmoglavilo na hribovje nad Islamabadom. Umrlo je 152 ljudi na krovu. To je bila najhujša letalska tragedija v Pakistanu.