Lampret podrobnostih o preiskavi ni želel razkriti, ob tem pa je dodal, da bo policija medije o podrobnostih preiskave obvestila po končani preiskavi, kar naj bi se zgodilo v naslednjih dneh. Kot je še pojasnil, mariborska PU zadevo vodi zato, ker jo je začela, pri preiskavi pa jim pomagajo tudi dolenjski policisti.

800 evrov mesečno za elektriko

Po neuradnih informacijah časnika Delo so kriminalisti na domačiji mirnske podžupanje zasegli 600 sadik konoplje. Laboratorij na domačiji naj bi preskrbovali z električno energijo, ki pa ni bila napeljana mimo števca, kot se to dogaja v podobnih primerih, ampak povsem običajno, zaradi česar naj bi družina za odjem električne energije plačevala kar osemsto evrov na mesec.

Obtožbe odločno zavrnila

Barica Kraljevski je danes za Dolenjski list obtožbe že odločno zavrnila. Pojasnila je, da sama s tem nima nič in da je vsa odgovornost na bivšem možu, s katerim sicer še vedno živita v isti hiši. Županu občine Mirna Dušanu Skerbišu je zaradi neljubega dogodka nemudoma ponudila svoj odstop, a naj bi ga ta zavrnil, na svoji spletni strani še piše omenjeni časnik.

Upokojena učiteljica je en mandat delala kot tajnica v krajevni skupnosti Mirna, en mandat pa je bila predsednica krajevne skupnosti. Bila je tudi ena glavnih, ki se je zavzemala za odcepitev krajevne skupnosti Mirna od občine Trebnje, aprila lani pa je bila imenovana za podžupanjo za področje družbenih dejavnosti, še piše Delo.