Osumljenec Timur Hutaba se je v noči na danes obesil v preiskovalnem priporu v Suhumiju, so za francosko tiskovno agencijo AFP povedali na policiji.

Samomor je storil potem, ko se je v torek na svojem domu s strelom iz pištole ubil bivši notranji minister Abhazije Almasbej Kčač, ko je prišla policija, da bi ga aretirala zaradi sodelovanja pri organizaciji tega poskusa atentata.

Po poročanju lokalne tiskovne agencije ima policija dokaze, da je Kčač, ki je bil notranji minister med letoma 1996 in 2003 ter se je leta 2009 potegoval za položaj podpredsednika, pomagal pri organizaciji napada.

Neznani napadalci so februarja najprej detonirali bombo ob cesti blizu Suhumija, ko je šla mimo kolona vozil, v kateri so bili Ankvab in njegovi spremljevalci. Oboroženi napadalci so potem začeli vozila obstreljevati s strelnim orožjem in obmetavati z granatami. Ankvab v napadu ni bil poškodovan. Umrla sta dva njegova telesna stražarja.

Tretji osumljenec si je med aretacijo v torek prerezal vrat, a je preživel, je še sporočila policija.

Ankvab, za katerega je bil to že šesti poskus atentata v zadnjih letih, za napade obtožuje kriminalne skupine, povezane s političnimi krogi, ki skušajo prevzeti nadzor v Abhaziji.

Ankvab je bil za predsednika Abhazije izvoljen maja lani po smrti dotedanjega predsednika Sergeja Bagapša, že pred tem pa je bil eden vodilnih abhazijskih politikov.

Neodvisnost Abhazije poleg Rusije, ki jo je priznala leta 2008 po petdnevni vojni z Gruzijo, priznava le še peščica držav. Večina mednarodne skupnosti ima Abhazijo za del Gruzije.