Do predvčerajšnjim sta se v zgodbi o črni gradnji, ki je že pred leti prišla v medije, omenjali predvsem imeni Juretovih staršev, predvsem očeta, Franca Trunka. Starejši Trunk je medijem poznan tudi po rednem pošiljanju elektronskih sporočil, v katerih "opozarja" na različne teorije zarote. S peresom se pogosto spravlja tudi na inšpektorat za okolje in prostor, kjer so sredi lanskega leta sprožili kazenski pregon zoper Franca in Nado Trunk, saj sta inšpektorat zasipavala s številnimi žaljivimi dopisi. Očitno pa se je v borbo proti inšpektorjem vključil tudi sin Jure.

Včeraj zvečer so policisti medijem posredovali njegovo sliko in prosili za objavo, češ da ga iščejo zaradi nasilnih dejanj in groženj. "Obstaja velika verjetnost, da je Jure Trunk oborožen," so zapisali policisti. Po naših podatkih je Jure že dalj časa grozil gradbenim inšpektorjem, v zadnjih dneh pa so grožnje postale izjemno resne.

Objava je obrodila sadove in policisti so Jureta Trunka danes dopoldne aretirali v Ljubljani. Na ljubljanski policijski upravi so nam potrdili, da so Juretu odvzeli prostost. "Kazniva dejanja se nanašajo na grožnje državnim organom in njihovim zaposlenim v zvezi z njihovim delom. Zaradi tajnosti predkazenskega postopka več informacij ne moremo posredovati," je aretacijo potrdil Vinko Stojnšek z ljubljanske policijske uprave.