Deklica se je zadušila zaradi zrna fižola, ki ji je zašel v pljuča, zdravniki pa so podcenjevali stopnjo ogroženosti in nujnosti pomoči mali Mii, poroča Jutarnji list.

Ker je deklica težko dihala, jo je oče odpeljal na urgenco, po pregledu pa so zdravniki rekli, da z njo ni nič narobe, a jo vseeno napotili v zagrebško bolnišnico. Poklicali so reševalno vozilo, ki ju je odpeljalo v bolnišnico Merkur.

Punčki v bolnišnici ni bila zagotovljena takojšnja pomoč, čeprav se je že dušila. Ko so jo naposled sprejeli, so ugotovili, da je tujek že zašel v pljuča ter da nimajo ustrezne naprave, s katero bi ga potegnili ven. Deklico in očeta so zopet poslali naprej, tokrat v glavno bolnišnico.

Po tem, ko sta še enkrat čakala rešilca, sta le prispela v glavno bolnišnico, kjer pa kljub številčni zdravniški ekipi deklici niso več mogli pomagati. Oživljali so jo eno uro in 15 minut, a odpovedi srca niso mogli preprečiti.

Po operaciji so očetu in mami male deklice povedali, da je imela njuna hčerka najverjetneje srčno napako, zaradi katere ni preživela. Starši zdravniški obrazložitvi ne verjamejo.