Kot so zapisali v sporočilu za javnost na PU Ljubljana, so bili ljubljanski policisti 9. junija 2011 v večernih urah obveščeni o ropu v poslovalnici banke na Linhartovi cesti v Ljubljani.

V prostore poslovalnice sta vstopila moška, eden izmed njiju je iz torbice izvlekel orožje in ga uperil v uslužbenko ter od nje zahteval denar. Osumljeni je nato vstopil v eno izmed pisarn, kjer je prav tako z orožjem grozil uslužbencu. Iz blagajne je odtujil nekaj 1000 evrov, nakar sta s sostorilcem prostore banke zapustila.

Policisti so bili 15. julija 2011 obveščeni o ropu zlatarne na Wolfovi ulici v Ljubljani. V prostore zlatarne sta vstopila moška in se zanimala za nakit. V zlatarno je nato vstopil še tretji moški, takrat pa je eden izmed njih izvlekel pištolo in jo uperil v dve prodajalki.

Storilci so prodajalki zvezali in iz prodajalne odtujili za nekaj deset tisoč evrov kosov nakita. Po dejanju so storilci prodajalno zapustili.

V obeh primerih so policisti pričeli z intenzivnim zbiranjem obvestil in z obdelavo zavarovanih sledov. Preiskava je potekala na območju celotne Slovenije, policija pa je preko mednarodnega policijskega sodelovanja sodelovala tudi s tujimi varnostnimi organi.

V zvezi s sostorilci omenjenih kaznivih dejanj se preiskava nadaljuje, so še zapisali na PU Ljubljana.