Preostalih 20 otrok, ki so bili poškodovani, se je v domovino že vrnilo v četrtek oziroma petek in so zdaj na zdravljenju v bolnišnici.

V petek, ko je bil v Belgiji dan žalovanja, so v domovino prepeljali tudi posmrtne ostanke žrtev nesreče. Pogrebi bodo prihodnjo sredo in četrtek, žalnih slovesnosti pa se bosta udeležila belgijski kralj Albert II. in kraljica Paula.

V mestu Lommel ob nizozemski meji bo žalna slovesnost za 15 otroki in dvema odraslima iz tega kraja in okolice v sredo, v četrtek pa bo slovesnost potekala še v kraju Heverlee, od koder je bilo sedem otrok.

Preberite še: V nesreči avtobusa na Poljskem poškodovanih 16 najstnikov

Učitelja in še eno spremljevalko iz Heverleeja bodo pokopali ločeno, prav tako oba voznika, ki sta tudi umrla v nesreči. Lokalne oblasti so že sporočile, da na slovesnostih ne bo dovoljeno snemanje ali fotografiranje.

Švicarske oblasti medtem še vedno ugotavljajo vzrok nesreče. Obdukcija voznika je pokazala, da ta ni bil pod vplivom alkohola niti ni pred nesrečo doživel srčne slabosti, prav tako pred trčenjem v zid predora ni vozil prehitro.

Možna vzroka za nesrečo tako ostajata tehnična napaka na avtobusu ali človeški dejavnik.