Na nekaterih območjih se je ogenj sicer nevarno približal poseljenim območjem in hišam, a po poročanju hrvaških portalov žrtev ni bilo. V bolnišnico so odpeljali le enega od gasilcev, ki naj bi si med gašenjem ognja poškodoval oko.

Po poročanju hrvaških medijev je požar pri kraju Duća že pod nadzorom, zgoreli so štirje hektarji terena, drama pa se nadaljuje pri kraju Solina, kjer gori tako na vzhodnem kot zahodnem pobočju. S požari se tam bori 100 gasilcev s 35 vozili, na pomoč pa so priskočili še gasilci iz prostovoljnih društev.

Vodja gasilcev iz Splita Felicio Parčina je sinoči na pomoč že pozval vse razpoložljive zračne sile, a zaenkrat tudi helikopterji ne morejo pomagati, saj jim premočne turbulence onemogočajo varne preleta, poroča index.hr.

Zaenkrat je zgorelo več kot 80 hektarjev borovega gozda ter drugih rastlin, zaradi nezmožnosti gašenja iz zraka pa bodo morali gasilci še bolj trdo delati, da jim bo uspelo pogasiti ogenj.

Sicer pa imamo s požari težave tudi pri nas. Včeraj so morali gasilci zaradi požarov v naravi ukrepati petnajstkrat. Od tega je desetkrat zagorela trava ali grmičevje.