Helena Šipuš je edina med petimi pogrešanimi, ki je starejša. Izginila je pretekli petek. Nazadnje je bila videna na Aveniji Marina Držića, oblečena v ozke kavbojke in rdeče-sivo bundo. Na glavi je imela črn klobuk in nosila je večjo črno torbo. Obute je imela črne čevlje z visoko peto. 61-letnica je nižje rasti in vitke postave, ima sive lase in rjave oči. Nosi dioptrijska očala.

V nedeljo je v mestu Ivanec v varaždinski občini izginil 17-letni Alen Zahirović. O njegovem izginotju ni drugih informacij.


Alen Zahirović (foto: www.nestali.hr)

Včeraj pa so izginili kar trije mladoletniki. V zagrebški občini v mestu Sveti Ivan Zelina sta izginila 16-letni Mihael Karas in njegova 15-letna prijateljica Silvija Bukal. Ob sedmih zjutraj sta odšla od doma in se nista več vrnila. Miahel je imel v času izginotja oblečene modre kavbojke, črno jakno in črne športne copate. V levem ušesu je nosil uhan. Silvija, visoka 150 centimetrov z rjavimi lasmi in očmi pa je imela visoke športne copate kavbojke in črno jakno.


Mihael Karas (foto: www.nestali.hr)


Silvija Bukal (foto: www.nestali.hr)

Sara Kudrić je včeraj prav tako odšla od doma iz Maksimirske ulice v Zagrebu in za njo se je izgubila vsaka sled. Sara je visoka 172 centimetrov, ima rjave oči in rjave lase.

Hrvaške oblasti pozivajo, da vse, ki menijo, da so videli katero od pogrešanih oseb obiščejo spletno stran www.nestali.hr in pokličejo policijo na telefonsko številko 192 ali pa se zglasijo na najbližji policijski postaji.