Avstrijska televizija ORF se je pri novici povzemal pisanje tednika News, isti vir pa navaja, da je tiskovni predstavnik dunajske policije Johann Golob potrdil incident, dodal pa je tudi, da gre za nedovoljeno in samovoljno preiskavo, za katero njihov uslužbenec ni imel naloga.

News piše, da je policist pred tednom dni prišel v šolo z izgovorom, da bo učenke poučil s pravili vedenja v prometu, dekle, ki jo je imel na sumu, da je hči Kampuschove in Priklopila, pa je prosil, če mu lahko da ruto ali nek priljubljen predmet. Policist naj bi učiteljice tudi zaprosil, da mu omogočijo dostop do dekleta in konkretnega DNK materiala, kar so učiteljice odločno zavrnile.

Mati dekleta, sicer sestra Priklopilovega najboljšega prijatelja Ernsta H., je incident še isti dan prijavila zveznemu uradu za boj proti korupciji. Ernesta H. se v zadnjih dneh v avstrijskih medijih pojavlja sredi ugibanj, da Priklopil ni storil samomora. Pojavlja se namreč sum, da je bil Priklopil umorjen in da so ga šele nato vrgli pred vlak.

Nataschin odvetnik Gerald Ganzger je zaprosil, naj avstrijski politiki in odgovorni organi zaustavijo nastalo situacijo, ko posamezniki poskušajo voditi "privatne preiskave“ primera njegove klientke. FPÖ pa se je postavil v bran policistu in trdi, da je privatna preiskava njihovega strankarskega kolega ni nezakonita, glede na to, da še ni dokazano, če je Kampuschova rodila otroka svojega ugrabitelja. Predsednik organizacije za zaščito žrtev Beli prstan Udo Jesionek pa je bil kritičen do novih preiskav v zvezi z ugrabitvijo brez novih dokazov in apeliral, naj žrtev končno pustijo pri miru.