Naj spomnimo, da so Marjana B. 22. marca zjutraj nezavestnega našli ležati pri stopnicah domačega stanovanjskega bloka v Zagorju. Z rešilcem so ga najprej odpeljali v trboveljsko bolnišnico, nato pa v Ljubljano. Poleg zlomljenega nosu, čeljustnice in odrgnin je dobil tudi možganske poškodbe, katerih posledice bo čutil vse življenje. Izkazalo se je, da so ga usodnega večera napadli Rakib, Omerović, Drnovšek in še dva mladoletnika, ki jima sodijo posebej. Drnovšek ga je pripeljal v hišo, v kateri je bival Omerović, in ga tudi prvi udaril. Potem so pesti in brce letele vsevprek, zaradi česar se je nesrečnež zgrudil in obležal nezavesten. Pobesneli mladci so ga nato odnesli kakih 80 metrov stran pred domači blok in ga tam pustili brez pomoči. Zdaj začasno biva v domu upokojencev, govori nerazumljivo, ima pa tudi velike težave s spominom, saj ne prepozna ne hčerke, ne sestre, ne vnukov, če se mu pred tem ne predstavijo. Napada se ne spominja, tudi za obtožence, ki so mu jih pokazali na sodišču, je rekel, da jih ne pozna.

Sodišče je obsodilno sodbo utemeljilo predvsem na pričanju Omerovića v preiskavi. Povedal je, da so bili takrat res skupaj z oškodovancem, da ga je prvi brez razloga in kar na lepem v glavo udaril Drnovšek, nato pa še preostali. Na glavni obravnavi je zagovor spremenil. Enako kot Drnovšek je izjavil, da je Marjan B. nenadoma izvlekel pištolo in da so se šele takrat spravili nanj. Zgodbi o orožju sodniki niso verjeli, prav tako tudi ne Omerovićevi spremenjeni izjavi, da Rakib pri pretepu ni sodeloval.

"Že deset mesecev razmišljam o tem in ne morem verjeti, da se je res zgodilo in da nisem poklical rešilca. Sram me je pred sodiščem in oškodovančevo hčerko, razočaral sem starše in prijatelje. Naredil sem hudo napako, a prosim za še eno možnost," je pred razglasitvijo sodbe za pogojno kazen prosil Omerović. Te sicer ni dobil, so mu pa izrekli zgolj dve leti in pol zapora - prvič, ker še ni bil kaznovan, drugič pa zaradi priznanja in ker je opisal tudi vlogo drugih dveh.

"Žal mi je in opravičujem se oškodovančevi hčerki. Sam nisem sodeloval pri pretepu, a se počutim, kot da sem, ker pretepa nisem poskušal preprečiti oziroma ker nisem poklical rešilca. Nisem slab človek. Naredil sem veliko napak v življenju, a jih nekako skušam popraviti," je pred razsodbo poskušal zapihati na dušo sodnemu senatu tudi Rakib. Kljub temu so mu prisodili šest let zapora, predvsem na račun njegove preteklosti. Že kot mladoletnik je bil obsojen zaradi hudega kaznivega dejanja zoper življenje in telo, potem pa je zagrešil še dva ropa in dobil šest let zapora. Samo dva tedna po prihodu iz zapora se je spravil na Marjana B. Drnovšek, ki je v zaključnem govoru edini rekel, da pričakuje zaporno kazen, je bil obsojen na leto manj kot Rakib. Pri odmeri kazni so sodniki upoštevali njegovo vlogo pri pretepu pa tudi to, da je bil enkrat že pogojno obsojen zaradi povzročitve lahke poškodbe in da je Marjana B. napadel v preizkusni dobi.