Po podatkih ameriškega geološkega inštituta je bilo žarišče potresa 57 kilometrov vzhodno od Kaohsiunga na globini le štiri kilometre. Hongkonška potresna opazovalnica je potresu izmerila magnitudo 6,0, tajvanski seizmološki urad pa 6,1.

Prebivalci Kaohsiunga so v paniki zbežali na ulice. Širše območje tega pristaniškega mesta ima skoraj tri milijone prebivalcev. Promet na hitri železnici med drugim največjim mestom na otoku in prestolnico Taipei je bil začasno ustavljen. Za zdaj ni poročil o morebitnih poškodovanih ali večji gmotni škodi.

Na Tajvanu so potresi pogosti, saj se nahaja na stiku dveh tektonskih plošč. Septembra 1999 je potres z magnitudo 7,6 zahteval okoli 2400 žrtev.

Streslo tudi Sibirijo

Jugozahod Sibirije pa je danes stresel potres z magnitudo 6,8, ki pa po podatkih ruskega ministrstva za izredne razmere ni zahteval žrtev ali povzročil večje gmotne škode.

Žarišče potresa je bilo v republiki Tiva, okoli 107 kilometra od kraja Kizil. Odročna in redko poseljena republika ob meji z Mongolijo je poleg tihomorske obale eno potresno najdejavnejših območij v Rusiji.

Potres, ki so ga čutili prebivalci Tive in sosednjih republik, ni zahteval žrtev ali povzročil večje gmotne škode.