Po podatkih, ki jih je pridobil časnik, je mariborska okrožna sodnica Andreja Lukež domnevni hudodelski združbi namenila še sedem narokov, z njimi se namerava v hiši pravice srečevati najmanj vse četrtke do 19. aprila.

Nemški drugoligaš MSV Duisburg, katerega član je Goran Šukalo, bo dan po začetku sojenja igral pomembno tekmo, nekdanji slovenski reprezentant pa do zdaj svojega morebitnega izostanka na sodišču ni opravičil. Tako so s sodne palače sporočili, da za zdaj ni razlogov za preklic obravnave.

Tožilstvo obtoženim očita kaznivo dejanje organiziranja denarnih verig in nedovoljenih iger na srečo ter sodelovanje v hudodelski združbi. Kot piše Delo, naj bi bili med novembrom 2008 in 19. aprilom lani skupaj s "sodelavci" iz Avstrije, ki jih organom pregona ni uspelo identificirati in jih poznajo le po vzdevkih Andi, Manuel in Majk, iz Srbije organizirali ilegalne športne stave za posamezna športna tekmovanja, predvsem za nogometne tekme.

Po prepričanju tožilstva je pri tem imel pomembno vlogo tudi Goran Šukalo, ki da je sprejemal stave od svojih soigralcev v Nemčiji in jih sporočal Vasji Turnerju. Kot piše časnik, so menda obtoženi od novembra 2008 do aretacij skupaj sprejeli za 42.796.277 evrov stav, med tistimi, ki so stave vplačevali, pa je kar nekaj znanih nogometašev. S takšnim ravnanjem so obtoženi po trditvah tožilstva v žep spravili 998.903 evrov, kolikor znaša provizija od sprejetih stav.