Kot je poudaril Baica, bo zahteval, da bo sojenje odprto za javnost, ker je to v interesu njegova klienta. Pojasnil je, da bodo odločitev o tem sprejeli na prvem pripravnem naroku.

Poleg obtožb za poskus posilstva in umor Bilićeve 44-letnega Paravinjo na Hrvaškem bremenijo tudi poskusa posilstva še enega dekleta na območju Dalmacije.

"Državno tožilstvo, ki je proti Paravinji novembra lani vložilo obtožnico, se bo namučilo pri dokazovanju odgovornosti Paravinje za kaznivo dejanje umora in poskusa posilstva, ker do danes niso našli trupla žrtve," na svoji spletni strani danes ocenjuje hrvaški časnik Vjesnik.

Časnik dodaja, da proti Paravinji obstaja malo materialnih dokazov, spominja pa, da so sodišča na Hrvaškem v preteklosti v nekaterih primerih posameznike kaznovala za umore, ne da bi našli trupla njihovih domnevnih žrtev.

Paravinjo je Hrvaški prejšnji teden znova izročila BiH, potem ko so zanj decembra lani potrdili 34 mesecev zaporne kazni zaradi poskusa posilstva ženske na območju Sarajeva leta 2002.