Nesreča se je zgodila v soboto nekaj pred 19. uro, ko je na lokalni cesti 55-letnika povozil 29-letni voznik osebnega vozila. Po prvih ugotovitvah naj bi 55-letnik ležal na sredini ležišča. Oblečen je bil v temnejša oblačila, zato ga voznik avtomobila ni opazil pravočasno, da bi se mu lahko izognil. Voznik je poklical na pomoč, poškodovanega pa so v bolnišnico odpeljali s hudimi poškodbami glave. O nesreči sta bila obveščena tudi dežurni preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, so še dodali na PU Krško.

Kronika minule noči

Policisti so v noči na torek obravnavali 35 prometnih nesreč, v katerih se je en udeleženec huje, štiri pa lažje poškodovalo. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 32 kršitev javnega reda in miru ter 29 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 13-krat posredovali na javnih krajih in 19-krat v zasebnih prostorih, pridržali so enega kršitelja, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali šest voznikov. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 13 tatvin, devet vlomov, štiri poškodovanja tuje stvari, dve ogrožanji varnosti in eno ponarejanje listin.