Kot je zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje, se je zaledeneli Gregorčičev slap v bližini vasi Vrsno v občini Kobarid ob 16.15 odlomil in pod sabo pokopal alpinista, ki je tisti trenutek plezal po njem.

Posredovala je ekipa Gorske reševalne službe Tolmin. Vodja tolminskih gorskih reševalcev Žarko Trušnovec je za spletni portal zurnal24.si povedal, da je alpinist padel s slapa. Plezal pa je v družbi še enega prijatelja.

Po padcu so ugotovili, da ima hude poškodbe glave, zato so ga s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. Njegovo stanje je resno, piše spletni portal 24ur.com.

Našli truplo moškega

V gozdu na območju Podkraja pri Žalcu so danes okoli 12. ure našli moško truplo, ki so ga zaradi strmega pobočja gorski reševalci prenesli do ceste.

Verjetno gre za pogrešanega Jožefa Štimulaka, na truplu pa ni bilo videti znakov nasilja, je dejala tiskovna predstavnica celjske policijske uprave Milena Trbulin.

Vzrok smrti 75-letnega Štimulaka iz Podkraja pri Žalcu, ki ga svojci pogrešajo že od 4. februarja, bo po besedah Trbulinove potrdila obdukcija, predvidoma v četrtek.