"Med hojo mu je postalo slabo, nato pa je izgubil zavest in padel. Ko smo prišli na kraj, je bil nezavesten, zato smo začeli z reanimacijo," je za Dnevnik povedal Kalem. Najprej so ga odnesli do ambulante olimpijskega centra, nato pa odpeljali v zdravstveni dom v Pale, kjer so zdravniki ponovno poskušali z oživljanjem in mu v telo vbrizgali tudi adrenalin, a žal zaman.

Danka Tešić iz centra za javno varnost nam je pojasnila, da so jih o tragični smrti mladega Slovenca obvestili okoli enih popoldne, našli pa so ga ob smučarski progi Ogorjelica 2. Obvestili so slovensko veleposlaništvo, tožilec pa je odredil tudi obdukcijo, ki bo pokazala natančen vzrok smrti.

Zaenkrat je namreč znano le to, da je mladeniču, ki je v soboto praznoval svoj 24. rojstni dan, zastalo srce. A težave naj bi nastopile že prej. Kot nam je povedala njegova mati, je Matija že zjutraj težko dihal, zato je po pripovedovanju prijateljev, s katerimi je bil na počitnicah, šel v zdravstveni dom, kjer naj bi ga oskrbeli. "Težko je dihal in imel je otekle bezgavke. Dobil je injekcijo, ne vem pa, kakšno zdravilo so mu dali," nam je v solzah povedala mati.