Iz Elektra Primorska so sporočili, da so opoldan ostali brez električne energije odjemalci na širšem območju Vipavske doline, Krasa, Spodnjega Krasa, Obale, Divače in Ilirske Bistrice. Poškodovanih in brez napajanja z električno energijo je bilo osem odsekov daljnovodov, 60 transformatorskih postaj oziroma 1418 odjemalcev.

Ob 13. uri so bili poškodovani trije odseki daljnovodov, brez električne energije pa 211 odjemalcev na območju Vremščice, sektorja Kavaliči - Lopar in Zabič. Skoraj vse napake so že odpravljene, razen na nizkonapetostnem omrežju, kjer je še precej okvar predvsem na področju nadzorništva Dekani in Sežana, so še sporočili iz Elektra Primorska.

Od štiri- do petmetrski valovi

Na Arsu so za portal 24ur.com pojasnili, da so v noči iz petka na soboto zaznali valove, visoke od štiri do pet metrov. V zadnjih urah je bil na območju Vipavske doline zabeležen najmočnejši sunek burje s hitrostjo 134 kilometre na uro. Kljub temu pa je še vedno prepovedan tovorni promet v zgornjem delu Vipavske doline.

Na hitri cesti med priključkom Selo in razcepom Nanos, na regionalni cesti Ajdovščina - Podnanos ter na cesti Vipava - Manče je prepovedan promet za vozila s ponjavami, kamp prikolice, hladilnike in avtobuse. Na regionalnih cestah Ajdovščina - Selo - Nova Gorica in Tri hiše - Volčja Draga pa velja le še prepoved prometa za kamp prikolice, vozila s ponjavami in hladilnike.

Po besedah poveljnika Regijskega štaba Civilne zaščite za Severno Primorsko Sama Kosmača so reševalci danes posredovali v 15 intervencijah. Burja je predvsem odkrivala strehe in nadstreške na stanovanjskih in poslovnih objektih.

Rekorderji po količini zapadlega snega

"Največ snega zapadlo na jugu in severu države – na Koroškem in Gorenjskem ga je marsikje zapadlo okoli 10 cm, v Ljubljani skoraj nič, na jugu pa smo dobili od občanov informacije, da ga je na Gorjancih zapadlo blizu 40 centimetrov, čeprav po naših podatkih ga ni nikjer več kot 20 cm, a mi ne merimo povsod. Novega sneženja pred nočjo na torek ne bo, mraz pa bo še kar," so za portal 24ur.com povedali na Arsu.

Na Celjskem sneženje, ki se je začelo v dopoldanskih urah sobote, ni povzročalo posebnih težav. Vodja celjske zimske službe Matjaž Kapitler je povedal, da je promet zaradi snega nekoliko upočasnjen, vendar zastojev ni. Največ snega, in sicer od štiri do pet centimetrov, je zapadlo na območjih Kozjanskega, Koroške in Mozirja.