Uskok bremeni prvo 12-člansko skupino, da je tihotapila cigarete iz BiH prek Hrvaške in Slovenije za naročnika v Nemčiji. Skupina je med letoma 2009 in 2010 iz BiH prepeljala na Hrvaško več kot 240.000 zavojčkov cigaret ter je oškodovala hrvaški državni proračun za najmanj 3,5 milijona kun (450.000 evrov).

V dobro organizirani skupini so štiri osebe prek ilegalnih mejnih prehodov tihotapile cigarete znamke Marlboro iz Hrvaške v Slovenijo zaradi nadaljnje prodaje v Nemčiji. Uskok navaja le inicialke obtožencev ter njihovo starost. Cigarete so v Slovenijo tihotapile osebe, ki so stare 33, 36, 44 in 56 let.

Pretihotapljene cigarete so člani skupine prodajali na območju Splita, Dubrovnika, Zagreba in Varaždina, ter v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji, so še zapisali na spletni strani Uskoka.

V drugem primeru Uskok bremeni deveterico, da naj bi iz BiH na Hrvaško pretihotapila in prodala najmanj 43.830 zavojčkov cigaret. Na ta način so oškodovali državni proračun za najmanj pola milijona kun ali dobrih 66.000 evrov.

Uskok bremeni obe skupini tihotapcev za izogibanje carinskem nadzoru in nezakonite trgovine.