Sprehajalki sta na glavo naleteli v torek, ko je padla iz vrečke, s katero sta se igrala njuna psa, območje pa so s slednimi psi dan zatem preiskali policisti. Ti so prepričani, da je bila žrtev ubita na drugi lokaciji, dele njenega telesa pa naj bi storilec raztrosil ob stezi, priljubljeni tako za lokalne sprehajalce kot turiste, saj vodi do svetovno znanega znaka Hollywood, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Policija preiskuje območje in išče preostale dele telesa. (Foto: Reuters)

Lokalni policisti naj bi potrdili, da so najdeni deli telesa dokaj "sveži", saj tkivo še ni začelo razpadati, po poročanju časnika LA Times pa naj bi bila žrtev Američan armenskega porekla, star okoli 40 let, njegovi lasje pa so bili pepelnato sive barve.

Glavo je včeraj pregledal še patolog, ki je dejal, da bo identifikacija možna prek zobne kartoteke, a sedaj, ko so našli še roke, bo možna tudi s pomočjo prstnih odtisov in analize DNK. Policija preiskavo zločina nadaljuje, okoli 50 kriminalistov in policistov pa območje preiskuje v upanju, da bi našli še kak del telesa.

(Foto: Reuters)

"Več kot očitno je, da storilec ni želel, da bi bila žrtev identificirana,“ je za ameriške medije pojasnil vodja losangeleške patologije Craig Harvey. "Ko je truplo razkosal, si je s tem olajšal tudi premikanje žrtve, dele pa je razmetal po večjem območju. A vendarle ne po dovolj velikem ali pa so jih kojoti izkopali iz zemlje ali gozda.“

V nekaterih medijih se pojavljajo celo ugibanja, ali je žrtev umrla pod rokami (in noži) katerega od mehiških mamilarskih kartelov, saj so ti znani, da svoje žrtve obglavijo. "Nekateri so res omenjali kartele, a mislim, da je to le način za šokiranje ljudi,“ je dejal poveljnik losangeleške policije Andy Smith.