Nesreča se je zgodila okoli pol sedme ure zjutraj. 19-letnik, ki je vozil proti Solkanu, je prehiteval vozilo pred seboj, pri tem pa izgubil oblast nad vozilom in z levim bokom trčil v prednji del avtobusa, ki je pravilno pripeljal nasproti. Voznik avtomobila se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče je bila cesta do 9.45 zaprta za ves promet. Promet je sedaj sproščen.

Množica prometnih nesreč

Policisti so sicer v noči na soboto obravnavali 38 prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba huje, šest pa lažje poškodovalo. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 58 kršitev javnega reda in miru ter 32 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 45-krat posredovali na javnih krajih in 13-krat v zasebnih prostorih, pridržali so pet kršiteljev, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 14 voznikov. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 20 tatvin, pet vlomov, tri poškodovanja tuje stvari, dve lahki telesni poškodbi in dva nasilji v družini.

V požaru umrl lastnik hiše

V požaru, ki je v stanovanjski hiši v naselju Korita izbruhnil okoli 3. ure zjutraj, je umrl lastnik hiše. Reševalci so zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom še eno osebo odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto, so sporočili s centra za obveščanje pri upravi za zaščito in reševanje.

Požar v naselju Korita v občini Trebnje so pogasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Dobrnič, Vrhtrebnje, Vrhe in Trebnje. Pri gašenju sta se poškodovala tudi dva gasilca, ki so ju reševalci oskrbeli na kraju dogodka.

Vzrok požara, v katerem je zgorel večji del sobe, pristojne službe še preiskujejo.