Strmčnikova je povedala, da za Kajtnove težave sploh ni vedela, saj je imela takrat v ambulanti drugega bolnika in je bila na urgenci prava norišnica. Poudarila je, da je skozi zaveso slišala le, da so sestre nekoga poslali po napotnico, vendar je takrat imela ogromno dela in preglavic, saj ji je sin enega izmed bolnikov celo grozil s fizičnim obračunom in je morala klicati policijo.

Po njenih navedbah na celjski urgenci sprejemajo tudi bolnike brez napotnic in zavarovanj in v takšnem primeru, kot je bil Kajtna, bi jo nekdo iz dežurne ekipe vsekakor moral obvestiti. Dejala je še, da ne drži, da bi sestre in tehniki presojali stopnjo življenjske ogroženosti ljudi. Za smrt Kajtne sta sicer obtožena zdravstvena tehnika Darja Šuper in Iztok Žilavec.

Škrabl Močnikova pa je dejala, da so malo pred smrtjo Kajtne imeli na obisku v bolnišnici predstavnike Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, ki so jih opozorili, da opravljajo preveč pregledov, ki niso nujni. Zatrdila je tudi, da bi bil Kajtna zagotovo zdravniško oskrbljen, če bi ostal v čakalnici. Po ogledu posnetkov nadzornih kamer, ki so ujele prihod in odhod Kajtne iz celjske urgence, je Škrabl Močnikova ocenila, da Kajtna ni kazal bolezenske prizadetosti in opozorila, da Kajtna ni bil tako dobrega zdravja, kot pravijo njegovi svojci. Dolgo naj bi že bolehal, a navzven se to ni videlo, trdi Škrabl Močnikova.

Takratni vratar informator v celjski bolnišnici Jožef Egete je pojasnil, da so vse bolnike, ki so v celjsko bolnišnico prihajali brez napotnic, pošiljali v Zdravstveni dom Celje k dežurnemu zdravniku. Poudaril je, da so bila takšna navodila, njemu pa je navodila posredoval njegov nadrejeni.

Egete je dejal, da mu je Kajtna povedal, da nima napotnice in da ga peče v prsih. Ker mu je Kajtna omenil bolečino v prsih in ker se mu je na obrazu videlo, da se ne počuti dobro, je Egete Kajtno napotil v ambulanto številka 14. Tam pa je Kajtni vrata odprla Šuperjeva, ki je v svojem zagovoru zatrjevala, da ji Kajtna ni pravilno opisal svojega stanja oz. ji ni omenjal bolečin v prsih, temveč bolečine v grlu. Zato ni vedela, da je zdravstveno stanje Kajtne zelo resno.

Vratar Vili Gračner, ki je v noči, ko je umrl Kajtna, dvigoval rampo pred vhodom v celjsko bolnišnico, je povedal, da mu je Kajtna skozi odprto okno avtomobila dejal, da ga peče v prsih. Nato mu je Gračner odgovoril, da si veliko upa, ker se tako bolan sam vozi z avtom.

Tudi druge priče, ki so tisto junijsko noč sedele pred celjsko urgenco, so zatrdile, da je bil Kajtna zelo slab, težko je dihal in se je držal za prsi. Kajtna naj bi po besedah prič Šuperjevo prepričeval, da ga sprejme in da bo sam plačal pregled, ker nima potrjene zdravstvene izkaznice in napotnice.

Tisto junijsko noč je na celjski urgenci dežural tudi Žilavec, z njim se je Šuperjeva posvetovala, vendar sta Kajtno kljub močnim bolečinam v prsih odslovila in ga napotila po napotnico. Zaradi Kajtnove smrti pa jim tožilec očita kaznivo dejanje povzročitve smrti iz malomarnosti, Šuperjeva in Žilavec pa menita, da nista odgovorna za Kajtnovo smrt.