Snežič je namreč pred dnevi prejel sklep, v katerem Durs priznava, da so ravnali narobe in da so davčno izvršbo zoper njegovo premoženje razveljavili.

Brezplačnik pojasnjuje, da je Nacionalni preiskovalni urad lani zaradi suma davčne utaje pri Snežiču opravil hišno preiskavo, januarja letos pa so izvedli rubež na njegovih treh avtomobilih, ker naj bi bil dolžan okoli 330 tisoč evrov. Snežič je za Žurnal24 pojasnil, da so mu zarubili BMW, porscheja in maseratija. Na izvršbo se je pritožil in mu je uspelo. Povedal je, da v davčnem postopku ni imel možnosti sodelovanja, skliceval pa sem se tudi na retroaktivnost, ki so jo upoštevali.

Snežič je za Žurnal24 povedal, da pozna še nekaj takšnih primerov, ko je Durs rubil premičnine in nepremičnine ter jih celo prodal na dražbi, še preden je drugostopenjski organ odločil, ali je takšna odločba sploh pravnomočna. Po njegovem mnenju se s tem povzroča velika škoda gospodarstvu, zato poziva vse, ki dobijo odločbe, ki se nanašajo na izbris družbe in odgovornost družbenikov še pred letom 2009, naj se obrnejo na svoje davčne svetovalce in pravne zastopnike, saj je po njegovem mnenju Durs v večini primerih ravnal protiustavno in nelegalno.