Kot so zapisali na ministrstvu, je cilj akcije na eni strani spodbuditi žrtve, da hitreje iščejo pomoč, in soočati storilce z odgovornostjo za svoja dejanja, na drugi strani pa spodbujati ljudi, naj se ne umikajo, ko ta problem zaznajo v svoji okolici, pač pa svoje sume prijavljajo in prevzamejo aktivno vlogo proti nasilju.

Kampanja tako zajema najširšo javnost in ženskam, ki so najpogosteje žrtve nasilja v družini, sporoča, naj se ne čutijo krive, da niso storile nič narobe in naj se dogajanja ne sramujejo, pač pa poiščejo pomoč.

Ob tem na ministrstvu navajajo, da se mora tudi širša javnost zavedati svoje odgovornosti. "Želimo, da najširša javnost prepozna nasilje kot problem, ki zadeva celotno družbo, da prijavi nasilna dejanja v svoji okolici in aktivno poseže v dogajanje," so zapisali na ministrstvu.

Kampanja, kot navajajo, tudi sporoča, da lahko uradne inštitucije in nevladne organizacije veliko pomagajo, le obvestiti jih je treba. Zato pozivajo javnost, naj prijavi nasilje policiji, in žrtve, naj jih ne bo strah poklicati policijo ali poiskati pomoč pri nevladnih organizacijah. Tudi z njihovo pomočjo lahko žrtve izvedo, katera pravna sredstva jim omogoča zakonodaja in tudi to, da lahko za vedno odidejo iz okolja, v katerem doživljajo nasilje, so zapisali.

Da bi bilo prijavljanje nasilja lažje in enostavnejše, so lani odprli anonimno elektronsko prijavo za nasilje v družini, ki je objavljena na spletnih straneh ministrstva za notranje zadeve. Policija reagira na vsako anonimno e-prijavo in preverja navedbe v njih.

Mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami po svetu obeležujejo 25. novembra v spomin na sestre Mirabel, ki so bile umorjene v času Trujillove diktature v Dominikanski republiki leta 1960, je zapisano na spletni strani Ženske svetovalnice Ljubljana. Organizacija združenih narodov ga je uradno priznala leta 1999.