Spomnimo, da so policisti deklico že marca iskali na domu njenega očeta, ki je pred tem ni želel izročiti materi, čeprav je o tem, da se jo dodeli njej, pravnomočno odločilo slovenjgraško sodišče. Oče je vztrajal, da hčerkice ne namerava izročiti mami, češ da jo je spolno zlorabil dedek, mamin oče. A sum, da bi se to res zgodilo, je pred kratkim zavrglo tudi višje sodišče. Ker oče ni želel in menda še vedno ne želi povedati, kje je deklica, je junija letos pristal v priporu, v katerem je še danes. V petek se je na slovenjgraškem sodišču zoper njega začela tudi obravnava, obtožnica pa ga bremeni protipravnega odvzema mladoletne osebe. Vse do izreka sodbe bo obravnava potekala za zaprtimi vrati, grozi pa mu denarna kazen ali zapor do enega leta.

"Že vse od marca intenzivno preiskujemo, kje bi se lahko nahajala štiriletna deklica iz Koroške. Naši kriminalisti so v tem času opravili več kot 200 razgovorov in poizvedovanj, a za zdaj žal brez uspeha. Glede na trenuten potek preiskave in v soglasju z materjo deklice smo se odločili, da njeno fotografijo objavimo v javnosti. Ocenjujemo namreč, da bi lahko le tako pridobili še kakšne dodatne koristne podatke, ki bi nam pomagali pri nadaljnjem iskanju. Žal jih doslej nismo dobili, in to kljub pozivom in odmevnosti primera v javnosti," pravi Jože Senica, vodja kriminalističnega sektorja Policijske uprave Celje. Zato so se, kot je dejal, odločili objaviti fotografijo deklice, ki naj bi bila v tujini, pravijo neuradni viri.

"Z objavo fotografije se obračamo na vse občane s prošnjo, da nam posredujejo kakršen koli podatek ali informacijo, ki bi nas pripeljala do pogrešanega otroka. Vse, ki bi kar koli vedeli, prosimo, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00," so povedali na policiji, kjer poudarjajo, da so pravice in interesi otroka na prvem mestu.

Danes pa bosta svojo plat zgodbe javnosti predstavila tudi dekličina mama Aleksandra T. in dekličin dedek, ki ni več osumljenec. Zastopnica dekličine mame, odvetnica Irma Pavlinič Krebs, je dejala, da je bila policija po zakonu o kazenskem postopku dolžna objaviti fotografijo pogrešane deklice, saj tako ravnajo v vseh primerih, ko je nekdo pogrešan. Če policija tega ne bi storila, bi fotografijo danes javnosti posredovala dekličina mama, saj se mora z objavo, ker gre za mladoletno osebo, vselej strinjati vsaj eden od staršev oziroma zakonitih zastopnikov.