V Velenju so na podlagi statističnih podatkov o številu prometnih nesreč, posebej tistih, katerih vzrok je bila prevelika hitrost, prve tri radarje za merjenje hitrosti postavili junija 2009, so sporočili iz Mestne občine Velenje.

Prvi trije radarji so postavljeni na Kidričevi cesti pri Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda Velenje, na Cesti Simona Blatnika pri Intereuropi in na Partizanski cesti pri železniški postaji v Pesju. Dodatna dva radarja na Šaleški in Efenkovi cesti je občina postavila v sodelovanju s Policijsko postajo Velenje.

Kot ugotavljajo na občini, se je po namestitvi radarjev število prekoračitev dovoljene hitrosti bistveno zmanjšalo, prav tako se je zmanjšalo število prometnih nesreč na cestah, kjer hitrost vozil nadzirajo z radarji. Zato na občini verjamejo, da bodo z dodatnima dvema radarjema izboljšali tudi varnost v cestnem prometu na Šaleški in Efenkovi cesti.

Postavitev dodatnih radarjev je na septembrski seji podprl tudi Sosvet za izboljšanje varnosti občank in občanov Mestne občine Velenje, prav tako sta bila poročilo o izvajanju občinskega programa varnosti Mestne občine Velenje in predlog postavitve novih radarjev predstavljena na zadnji seji občinskega sveta.