Poročilo razkriva, kako blizu je nekaj živali prišlo policistom in jih skušalo napasti, in tako opravičuje njihovo odločitev, da so živali usmrtili.

Policisti trdijo, da so branili javnost pred agresivnimi živalmi, med katere so sodili tudi tigri, volkovi in opice. Ubili so 48 divjih živali, potem ko je njihov lastnik, 62-letni Terry Thompson, odprl njihove kletke in se nato ustrelil.

Prva prioriteta policistov je bila ustaviti živali, preden bi te prišle iz ograjenega območja in pričele ogrožati okoliške hiše in bližnjo avtocesto. Ob tem so se tudi sami znašli v hudi nevarnosti. "Ko sem varoval ekipo, je tiger prišel skozi vrata in pričel teči proti nam," je agenciji AP razlagal policist Jay Lawhorne in dodal, da so bili policisti prisiljeni streljati.

Še en policist trdi, da je moral ustreliti črnega medveda, ki je bil le dva metra oddaljen od njega.

Policisti so videli mrtvega Thompsona, vendar se mu niso mogli približati, ker je beli tiger "jedel truplo", piše v poročilu, kjer je tudi navedeno, da je bilo videti, kot bi velika mačka vlačila truplo naokoli, na Thompsonovi glavi pa je bil viden ugriz.

Skrbnik Thompsonovega poslopja je dejal, da je bil 62-letnik razburjen zaradi težav v zakonu in da je nekaj načrtoval. Thompson naj bi skrbniku nekaj dni pred incidentom povedal: "Vedel boš, ko se bo zgodilo."

Nekaj tednov pred samomorom je bil Thompson izpuščen iz zapora, potem ko je odslužil kazen zaradi posedovanja orožja, ameriški davkariji pa je dolgoval ogromne vsote denarja.