Črni skrinjici iz letala Jak 42 so pokazali, da so piloti skušali normalno vzleteti, vsi trije motorji pa so delovali pravilno, so zapisali v uradno izjavo za javnost Mednarodnega letalskega komiteja (IAC). Letalo je strmoglavilo zaradi udarca v anteno ob vzletni stezi, kar je povzročilo takojšen udarec ob tla.

V nesreči so umrli skoraj vsi člani moštva Lokomotive Jaroslavl, preživel je le en hokejist ter letalski delavec, oba pa sta dobila močne opekline in druge težje poškodbe. Oba sta v kritičnem stanju, vendar sta stabilna.

V četrtek je predsednik lige KHL Aleksander Medvedjev podal predlog, da bodo nesrečni ekipi Lokomotive pomagala druga moštva, ki bodo prispevale dva ali tri igralce, iz katerih bodo lahko sestavili novo ekipo, s katero bodo sodelovali v letošnji sezoni.

Med žrtvami so tudi številni svetovno znani hokejisti, Slovak Pavol Demitra, Latvijec Karlis Skrastinš, Šved Stefan Liv, domača igralca Ruslan Salej in Aleksander Vasjunov ter Čehi Josef Vašiček, Karel Rachunek in Jan Marek. Ekipa iz Jaroslavla je bila na poti na uvodno tekmo sezone, pomeriti bi se morala z beloruskim Minskom.