Celotna zadeva naj bi bila odkrita šele maja letos, ko so zoper sodelavko sindikata podali ovadbo na tožilstvo. Kot je pokazala opravljena revizija, naj bi si protipravno pridobila 170.000 evrov. Uslužbenka je bila takoj suspendirana in zdaj ni več zaposlena na sindikatu.

Sicer pa je po pisanju časnika Žurnal SKEI denarno terjatev do nekdanje sodelavke zavaroval s plombo na njeno hišo. "Smo že vpisani kot lastniki. Če denarja ne vrne v pol leta, se bo morala izseliti," je dejal sekretar regijskega sindikata Martin Dular, ki je bil danes za dodatna pojasnila za STA doslej nedosegljiv, prav tako kakor tudi takratni sekretar Branko Medik, danes sicer upokojeni v.d. predsednika regijskega sindikata.

Da je z omenjeno zadevo seznanjena, je za STA potrdila tudi predsednica SKEI Slovenija Lidija Jerkič, ki se zaveda, da takšne zadeve mečejo slabo luč na celoten sindikat, čeprav je zakon kršila le ena od njihovih zdaj že nekdanjih sodelavk. Kot je dejala, so se o dogodku ta teden seznanili tudi na izvršnem odboru sindikata.

"To so sicer stvari, ki se lahko zgodijo tudi v najboljših družinah, res pa je, da se naj to pri nas ne bi dogajalo. Res pa je, da je to tudi posledica ostankov organiziranosti sindikata, po katerem je vsak svoja pravna oseba, zato je tudi nadzor otežen," je dejala Jerkičeva in dodala, da imajo samo v okviru SKEI kar 500 pravnih oseb.

Predsednica omenjenega sindikata je napovedala, da bo zagotovo zahtevala določene ukrepe, ne le v podravskem sindikatu, pač pa v celoti, saj nameravajo poostriti nadzor po vseh regijskih sindikatih, pri čemer upa, da tovrstnega primera ne bodo več odkrili.