V Šibenik je danes prispel tudi sin umrlih zakoncev, 27-letni Federico Salpietro. "Odhajam na policijo, da bom izvedel, kaj se je zgodilo mojim staršem. Ne le zaradi sebe in moje sestre, ampak vseh nas, tudi vseh na Hrvaškem, ki jih poznam, saj sem hodim že 27 let. Upam, da se bomo po vsem tem mi in vi rešili ljudi, ki mislijo, da jim je dovoljeno vse," je povedal Salpietro.

Dodal je še, da želi, da ga Horvatinčić pogleda v oči in pojasni, kako mu je uspelo ubiti mater in očeta.

Italijanska zakonca ubil propeler

Nemški pomorec, ki je plul v bližini otoka Maslinovik, je najbrž poklical policijo in jo obvestil o nesreči, v kateri je gliser Tomislava Horvatinčića trčil v jadrnico italijanskih zakoncev Salpietro. Nemški turist, ki je v tem času z družino plul v šibeniškem akvatoriju, nesreče sicer ni videl, slišal pa je močan trk in se nemudoma odpravil v smer nesreče.

Ko je nemški turist prispel na jadrnico, je ta še imela prižgan motor in se vrtela v krogu. Ugasnil je motor in stopil še do gliserja, ker osebi na njem nista bili poškodovani, je poklical pomoč in policijo. Prizor naj bi bil, tako je zatrdil, pretresljiv, poroča Večernji list.

Po neuradnih podatkih obdukcije naj bi italijanska zakonca umrla na kraju nesreče, smrtno poškodbe pa naj bi jima zadal močan propeler gliserja, poroča Jutarnji list. "Poškodbe na truplih Italijanov so takšne, da lahko zaključimo, da ju je ubil propeler gliserja," je dejal vir za hrvaški časnik.