Po poročanju portala TMZ, se je nesreča zgodila v Pensilvaniji, danes ob tretji uri zjutraj po tamkajšnjem času. Dunn je bil v avtomobilu s še eno osebo, ki za enkrat ostaja neidentificirana, na žalost pa sta oba podlegla poškodbam nesreče. Novico je javnosti prek lokalnega radia sporočila mati Bama Margere, Dunnovega sodelavca pri Jackassu, April Margera.

Na zadnji sliki, ki jo je Dunn objavil na mikroblogerski platformi Twitter le dve uri pred nesrečo, je v družbi dveh prijateljav, v rokah pa najverjetneje držijo alkoholne pijače. Portal TMZ je objavil še, da se je avtomobil po nesreči vnel, kasneje so poklicali vlečno vozilo, da so ga lahko odpeljali.

(foto: Dailymail.com)

Policija je ob prihodu na kraj nesreče našla avtomobil znamke Porche 911 GT3 ''izven ceste v gozdu, vozilo je bilo v plamenih'', poroča portal Dailymail. Dunn je bil registriran kot lastnik vozila in po podatkih policije tudi voznik v času nesreče. Policija še navaja, da je ''preiskava pokazala, da bi lahko bil eden od vzrokov za nesrečo prevelika hitrostt.'' Identitete sopotnika v avtomobilu ne nameravajo razkriti, dokler ne bo uradno potrjena.

(foto: Dailymail.com)

Dunn je svojo kariero začel z norimi triki  v seriji spletnih videoposnetkov, ki so sčasoma pripeljali do njegovega sodelovanja z Jackassi leta 2000. Bil je glavni del zasedbe, pojavil se v Jackassovih epizodah ''Viva la Bam'' in ''Bam's unholy union'', nastopil je kot Bamov pomočnik, pogosto pa je v ekipi predstavljal tudi "glas razuma."

MTV News je lani Dunnovo prvo Jackass dogodivščino označil za eno njihovih najljubših v zadnjih desetih letih njihovih oddaj in filmov. ''Enkratno se mi je zdelo, ko je Bam prepričal Ryana, da je skočil v greznico, mislim, da smo podvig imenovali ''Poo Dive'' (Potop v kakec),'' je dejal ustvarjalec Jeff Tremaine.

Ekipa Jackassa. Pokojni Dunn je na sliki skrajno desno. (foto:Dailymail)