Odvetnik Miro Senica je v odzivu na omenjene navedbe medijev zapisal, da bo "sodno preganjal vsakogar, ki bo širil lažniv in nizkoten konstrukt". "Kar je preveč, je preveč. Stvari so presegle vsakršno mero dobrega okusa. Nikoli v življenju nisem bil ne v stanovanju ne v garaži pokojnega dr. Saše Baričeviča. Tokrat ne bom izbiral sredstev za zaščito svoje osebne integritete in dobrega imena, zato bom proti vsakomur, ki bo tovrstni lažnivi, podli, nizkotni in škodoželjni konstrukt širil, takoj sprožil civilno-pravne in kazenske postopke, ne glede na to, ali so to uradne osebe na tožilstvu, 'tako imenovane priče' ali kdorkoli tretji," je navedel Senica.

Kresalova: Javnost naj izve vse podatke o zadevi

Na dogajanje se je odzvala tudi ministrica za notranje zadeve in partnerka Mira Senice Katarina Kresal, ki je v sporočilu za javnost zapisala, da ima "dovolj te perverzne inkvizicije".

"Že več kot leto dni se spušča megla v zvezi z mojo vlogo okoli zadeve Baričevič," piše Katarina Kresal. "V tej zadevi nikam kaj skrivati, ker imam popolnoma čisto vest. Zato pozivam vse, policijo, tožilstvo in sodišče naj javnosti predstavijo vse podatke o zadevi. Če so dokumente označili z oznako internosti, naj jo umaknejo, saj ne verjamem več v naključja, da v tej zadevi podatki, za katere tožilstvo trdi, da jih varuje v interesu predkazenskega postopka, vedno znova pridejo v roke izbranim medijem."

Kresalova ob tem dodaja, da "gre za učinkovito metodo manipulacije, da se lažje ribari v kalnem. Šele, ko bodo znana vsa dejstva, bomo videli, kdo je v tej državi zlorabljal funkcijo in kdo bo moral odstopiti."

V vili na Oražnovi kriminalisti odkrili sledove krvi tretje osebe

Iz faksimilov dokumenta, ki ga je danes objavil portal pozareport.si, je razvidno, da je preteklo sredo višja državna tožilka Dragica Kotnik iz posebne skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala na ljubljansko okrožno sodišče poslala predlog za izdajo odredbe za pregled telefonskih pogovorov dveh oseb.

S tem bi si lahko tožilci pomagali razjasniti, kaj se je dogajalo 2. februarja lani na Oražnovi ulici 11 v Ljubljani, ko so trije bulmastifi do smrti pogrizli Sašo Baričeviča. Policisti specializiranega oddelka, ki sodi pod državno tožilstvo, so 31. januarja letos ponovno opravili ogled hiše na Oražnovi in zavarovali najdene "posušene madeže krvi" na stikalih v predsobi, piše v dokumentu tožilstva.

Analiza madežev je pokazala, da kri ne pripada niti Saši Baričeviču niti policistu, ki je bil ranjen v obračunu z bulmastifi. Na sledove krvi tretje osebe je opozarjala že Deja Baričevič, sestra pokojnika. O njih je dva dni po smrti svojega brata obvestila zdravnika Inštituta za sodno medicino.

Kot danes poroča pozareport.si, je tožilstvo navedlo tudi izjavo priče, ki je zatrdila, da je iz Baričevičeve vile videla odhajati tretjo osebo. "Še v času, ko so na kraj prihajali kriminalisti, je po Oražnovi ulici z veliko hitrostjo odpeljal večji terenski vato črne barve prestižne znamke, pri čemer je z agresivno vožnjo voznik tega avta z gotovostjo nakazoval, kot da beži pred čem ali nekom. V času, ko je vozilo videl, je bil prepričan, da je v njem odvetnik Miro Senica," so navedli tožilci.

Pričanje je potrdil tudi sodelavec očividca, ki je navedel, da je odvetnik Senica med drugim lastnik "terenskega avtomobila znamke porsche cayenne/S, črne barve".