Kamenik je na ponovnem sojenju zahteval milejšo kazen. Poudaril je, da je na opatijskem območju živel leto in pol ter da v tem času ni bil v spopadu z zakonom. Med ostalim je v ponedeljek na sodišču dejal, da je bil odvisen od heroina zaradi pritiskov proti njemu v Sloveniji. Potem pa naj bi se zapletel tudi v tihotapljenje mamil, je povedal. Tožilstvo ga je sicer bremenilo, da je nabavil mamila in organiziral prevoz do Reke.

Novo sojenje Kameniku in njegovi mednarodni skupini preprodajalcev heroina se je na Reki začelo 11. januarja. Člani skupine so bili septembra 2009 sicer obsojeni na približno 60 let zapora, a je nato hrvaško vrhovno sodišče lansko jesen sodbo zaradi nezakonitih dokazov razveljavilo. Kamenik je na prvem sojenju zavračal odgovornost in je bil obsojen na osem let zapora.

Sodišče je danes omililo kazen drugoobtoženemu Marijanu Surjanu, ki so ga obsodili na šest let zapora, potem ko je na prvem sojenju dobil osem let, je še poročal reški časnik. Surjan, ki je bil vodja verige preprodajalcev mamil na Reki, je tudi priznal odgovornost na ponovnem sojenju. Tudi večina ostalih dvanajstih članov skupine je priznala kazniva dejanja, ki jih bremeni tožilstvo.

Obsojenci bodo morali vrniti približno 135.000 evrov, ki so jih kot člani skupine zaslužili s prodajo mamil na reškem območju in jih je sodišče zaplenilo. Nekaj manj kot polovico omenjenega zneska ali približno 54.000 evrov naj bi vzeli Kameniku, okrog 40.000 evrov pa Surjanu.

Kamenik je bil v Sloveniji obsojen zaradi štirikratnega umora, vendar je razsodbo razveljavilo slovensko vrhovno sodišče. Hrvaški mediji so poročali, da ima Kamenik vzdevek, "slovenski Arkan", zaradi nekaterih podobnosti v kriminalnem življenjepisu, kot je imel zloglasni pokojni pripadnik srbskega podzemlja Željko Ražnatović - Arkan.