Prvi mož SCT-ja je bil obsojen na dvanajst mesecev zapora pogojno in plačilo 360 dnevnih zneskov. Sodišče osnovni dnevni znesek odredi na podlagi prihodkov obsojenega in je zato tajen. Po neuradnih informacijah bi Zidar moral plačati okoli milijon evrov.

V okviru postopkov v aferi MAN, eni največjih podkupovalnih afer v Nemčiji zadnjih let, se je pod drobnogledom tožilstva znašlo okoli sto ljudi. Ugotovljeno je bilo, da je bil postavljen pravi sistem podkupovanja. To se je dogajalo tako v Nemčiji kakor tudi v številnih drugih državah. Temeljni način dela je bilo podkupovanje zaposlenih v podjetjih, ki so kupovala proizvode MAN.

Zaradi afere je konec lanskega leta odstopil prvi človek MAN Hakan Samuelsson. Kot piše Süddeutsche Zeitunga, bi skupni znesek sumljivih plačil utegnil znašati sto milijonov evrov. Denar se je v tujino stekal tako v podjetja nabiralnike kakor tudi z gotovinskimi plačili "na roko". Očitno pa pri nas do podatkov iz kazenske evidence ne more vsak. Na pravosodnem ministrstvu so za Delo pojasnili, da v konkretnem primeru ni zakonske osnove za dajanje podatkov iz kazenske evidence. Obdelavo občutljivih osebnih podatkov določa 13. člen zakona o varstvu osebnih podatkov.