Približno petsto potnikov, vključno s številnimi družinami, je bilo ujetih, saj je vlaku zmanjkalo elektrike. Nekateri od potnikov so dobivali panične napade, neka ženska s sladkorno boleznijo je omedlela, astmatiki so se spopadali z dihalnimi stiskami, omedleli pa so tudi številni otroci. Družba Eurotunnel se je potnikom opravičila in v zameno ponudila povrnitev denarja za vozovnice.

Zmanjkalo je ustekleničene vode, prenehala so delovati stranišča. Promet se je ustavil v obe smeri, saj je na pomoč prišel reševalni vlak, ki je iz tunela potegnil pokvarjenega. Tako so potniki, ki so se z avtomobili vkrcali v torek ob 19.50 po lokalnem času, na cilj v Veliko Britanijo prispeli v sredo ob 2.30 zjutraj.

Ujetniki na vlaku pravijo, da je bil odziv družbe Eurotunnel na dogodek izredno slab. "Le enkrat so nas obvestili, da je prišlo do težav, v naslednjih šestih urah pa niti enkrat več,“ je pojasnil 69-letni potnik Arthur Davis, ki se je s svojo 66-letno ženo Margaret in 76-letno sestrično Jane Edwards vračal iz štiridnevnega dopusta v Franciji.

Spodaj prispevek (12. september) o lanskem požaru v Evrotunelu