Pri tem bode v oči, da so dobršno mero arogance pokazali tisti, ki bi morali skrbeti za varnost in premoženje vseh državljanov. Policijski postopek je bil po pripovedovanju prič, milo rečeno, nenavaden.

V noči s petka na soboto so ljubljanske policiste na pomoč poklicali udeleženci zabave v omenjenem ljubljanskem klubu. Štirje neznanci so se takrat spravili nad 38-letnega varnostnika in njegovega 37-letnega kolega, prizanesli pa niso niti 25-letniku, ki se je v pretep vmešal zgolj zato, da bi pomagal napadenima varnostnikoma in preprečil najhujše. Po izjavah naključnih gostov lokala je na nesrečneže padalo z vseh strani, dokler se niso pretepači do konca zdivjali. Z ljubljanske policijske uprave so sporočili, da so bile žrtve nasilnežev lažje ranjene, po naših informacijah pa njihove poškodbe niso niti malo nedolžne. Eden od varnostnikov ima menda počeno čeljust in težave s sluhom, 25-letnik pa je na urgenci končal s počenim nosom, poškodovanimi zobmi ter kupom odrgnin in podplutb. "Videl sem, kako je skupina brutalno pretepala nekega moškega, sploh nisem vedel, da gre za varnostnika, vskočil pa sem le zato, da bi jih pomiril. A so me takoj zbili na tla in še mene silovito pretepli," je takoj po dogodku pretresen povedal 25-letnik iz okolice Ljubljane.

Pretepači, šlo naj bi za 32-letnega Ljubljančana in tri njegove za zdaj neznane pajdaše, se v klubu očitno niso znašli zgolj zaradi nedolžne zabave. Nekatere priče dogodka so povedale, da so se pred opisanim pretepom istega večera v klubu že dvakrat zapletli v podoben spor in svojim žrtvam delili udarce, zato preseneča, da redarska služba ni že po prvem incidentu poklicala organov pregona. V zvezi s tem pri podjetju G7 včeraj niso hoteli dajati izjav.

Policisti so sicer navzoče močno razočarali s svojim pristopom k obravnavi dogodka. Na kraj je pridrvelo kup mož v modrem, med postopkom pa so z nekaterimi izjavami in reakcijami presenetili vse tiste, ki so potrebovali njihovo pomoč. "Če ne bi pili alkohola, se vam to ne bi zgodilo," je kolegom pretepenega 25-letnika zabrusil eden od policistov, medtem ko je njegov sodelavec na precej nedolžne pripombe druge priče odgovoril z zahtevo po identifikaciji in ji zagrozil s kaznijo zaradi žaljenja uradne osebe. "Odgovorni v policiji bi se morali vprašati, kako lahko takšni ljudje sploh opravljajo policijske naloge," je povedala 25-letna priča iz Ljubljane, ki je želela ostati anonimna. Pojasnila policistov pričakujemo danes.

Preiskava dogodka in iskanje krivcev se medtem nadaljujeta, pristojni organi pa ugotavljajo, ali je 32-letnik, menda gre za starega znanca organov pregona, skupaj s kolegi zagrešil kaznivo dejanje nasilništva. Za ta delikt je zagrožena kazen do treh let zapora.