Perenič naj bi po navedbah tožilstva sodelavko v svoji firmi Sabahat Krasniči nadlegoval od konca oktobra 2003 do marca 2004. Večkrat na teden naj bi jo božal po hrbtu in zadnji plati ter jo šeškal s kuhalnico, vse to, da bi zadovoljil svoj spolni nagon. Govoril naj bi ji, da je nesposobna, da je odpustil že veliko ljudi, da lahko ostane brez stanovanja in podobno ter s tem zlorabljal svoj službeni položaj. Nekaj podobnega naj bi se pozneje dogajalo tudi z njeno sestro, ko je bil on državni sekretar, ona pa uslužbenka na ministrstvu. Grozil naj bi ji, da bo izgubila službo, če ga ne bo ubogala.

Obtoženi je povedal, da so obtožbe nesmiselne, saj sta bila s Sabahat od začetka leta 2004 do konca aprila tega leta par, ki se je šel "različne spolne igrice, ne le teh, ki so tukaj naštete". Ni šlo za neko zelo resno zvezo s poroko in otroki na obzorju in tako tudi ni bil presenečen, ko ga je dekle ob koncu skupnih počitnic na Kanarskih otokih zapustilo. A ostala sta zelo dobra prijatelja, ki sta si zaupala, sploh pa jo je cenil kot izjemno poslovno žensko. Prav zaradi tega je po volitvah jeseni 2004, ko je odšel na ministrstvo, direktorovanje v firmi Perenič svetovanje predal ravno njej. Na Sabahatino prošnjo je na ministrstvu zaposlil tudi njeno sestro. Tudi s to je sčasoma postal intimen in bil je čisto šokiran, ko je izvedel, česa ga ženski obtožujeta.

Rekli sta, da ga ne bosta prijavili, če odstopi z mesta državnega sekretarja, a na taka izsiljevanja ni pristal. Potem sta odšli na policijo in samo vprašanje časa je še bilo, kdaj bo to prišlo v medije. Po njegovih besedah je naredil vse, da imena oškodovank ne bi prišla v javnost, in bil je nemalo presenečen, ko je Sabahat dala intervju za Direkt. Še več, tabloidu je izročila tudi posnetek pogovora med njo in Karmen Uglešič, takratno tiskovno predstavnico ministrstva. Pogovarjali sta se o tem, kateri mediji se zanimajo za to zgodbo.

Obtoženi je nato odstopil z mesta državnega sekretarja ("normalna politična morala je zahtevala, da se poberem, pa tudi nikogar ni bilo, ki bi vodil moje podjetje"). Po njegovem mnenju naj bi se za obtožbami skrivali politični in finančni interesi, lahko pa, da je bilo za Sabahat vodenje njegovega podjetja pretežka naloga, on pa ji je pri tem nudil premajhno oporo. Vse skupaj pa je zanj pomenilo velik stres, zaradi katerega je imel tudi hude zdravstvene težave.