Kot je na današnji novinarski konferenci v L'Aquili še dejal Berlusconi, je bilo v potresu tudi 178 ranjenih, med njimi jih je okoli sto v kritičnem stanju. Reševalci so po njegovih besedah doslej izpod ruševin potegnili 150 ljudi. Med smrtnimi žrtvami so jih 190 že identificirali, 17 pa še ne.

Reševalci tudi danes nadaljujejo iskanje žrtev potresa, saj več oseb še vedno pogrešajo, medtem ko so se prebivalci, ki so še ostali v mestu, zatekli v šotore ali avtomobile, saj si ne upajo v zgradbe, načete od potresa. Po napovedih Berlusconija se bo iskanje morebitnih preživelih nadaljevalo še 48 ur, do konca današnjega dneva pa naj bi za žrtve vzpostavili 20 šotorišč, v katerih bo 16 poljskih kuhinj in bodo skupaj lahko sprejela 14.500 ljudi.

Potres je po ocenah poškodoval okoli 10.000 zgradb, mnoge med njimi tako močno, da jih ne bo mogoče obnoviti. Prebivalci L'Aquile in okolice so noč preživeli v šotorih in avtomobilih, mnogi pa so mesto zapustili. Tudi v stavbah, ki niso porušene, je namreč bivanje nevarno. Vlada je v mesto poslala tudi veliko vlakov spalnikov, nekaj ljudi pa so prepeljali v hotele na Jadranski obali.

V zadnjem dnevu so sicer v L'Aquili in okolici zabeležili skoraj 280 popotresnih sunkov. Ponedeljkov potres je imel moč 6,2 stopnje, mesto pa je stresel okoli 3. ure zjutraj in je prebivalce presenetil med spanjem.

Berlusconi se je še zahvalil državam za solidarnost, obenem pa jim je sporočil, da naj ne pošiljajo pomoči. "Sposobni smo sami odgovoriti na potrebe, smo ponosen narod, ki ima zadostna sredstva. Vsem se zahvaljujemo, a bomo zmogli sami," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še dejal Berlusconi.