Kaj je bil povod za brutalen umor, za zdaj ostaja neznanka. Iz njegovega stanovanja so sosedi že dan prej ob 23. uri slišali prepir, kar pa se jim ni zdelo nič nenavadnega, saj so bili tega iz stanovanja umorjenega vajeni. Umorjeni se je namreč večkrat prepiral s svojim okoli 20 let starim dekletom, s katero naj bi imela precej buren odnos. »Zvečer jo je pretepel, zjutraj pa sta se že poljubljala,« je njun odnos opisal eden izmed sosedov. Dekle naj bi po njegovih besedah imela tudi težave z drogo, bivala pa naj bi na različnih koncih, tudi pri svoji mami, ki živi le nadstropje više od Rastoderjevega stanovanja.

Kot ponavadi se je tudi tokrat prepir čez nekaj časa polegel in sosedje so mirno zaspali. Okoli 2. ure zjutraj, ko naj bi bil Mustafa Rastoder umorjen, pa je nekatere prebudil ropot, a nihče ni pomislil, da bi se lahko zgodilo kaj hujšega. Neuradno smo izvedeli, da naj bi Rastoderja ubili ravno v tem času. Čeprav naj bi morilec izstrelil vsaj pet nabojev, ni nihče od sosedov ponoči poklical policije. Tako je Ljubljančan do sedmih zjutraj umorjen ležal na svoji postelji, ko je njegov sosed opazil, da so vrata stanovanja odprta in poškodovana. Vstopil je v njegovo stanovanje in na postelji zagledal truplo.

»Pokrit z deko je ležal na boku, poleg roke je imel mobilni telefon, okoli ust pa je bil umazan od že strjene krvi,« nam je zaupal sosed, ki je nemudoma poklical policiste. Na tleh je opazil tudi najmanj pet tulcev izstreljenih nabojev, dva pri vratih, tri pa v notranjosti stanovanja.

Kdo je streljal iz pištole, ki je ubila Ljubljančana, za zdaj ostaja skrivnost. Policisti o dogodku še molčijo in preiskujejo okoliščine umora, neuradno pa smo izvedeli, da se Mustafa Rastoder usodnega večera ni prepiral s svojim dekletom in da naj dekle ne bi bilo med osumljenimi. Stanovanje je še vedno zapečateno, kriminalisti in forenzični strokovnjaki mrzlično iščejo kakršnekoli sledi, ki bi jih utegnile pripeljati do morilca. Policisti tudi ugotavljajo, ali je bil pokojni odvisnik od prepovedanih drog.