"Naenkrat je pilot prišel do nas in nam dejal, naj se pripravimo in naj se močno držimo. Svoje delo je odlično opravil,“ je dejal potnik Jeff Kolodjay, ki je sedel na sedežu 22A. Zvezna uprava za letalski promet (FAA) je kmalu po dogodku sporočila, da so vsi potniki in člani posadke na varnem. Newyorški župan Michael Bloomberg je pilota že pohvalil, ker letala ni zapustil, dokler se ni sam prepričal, da so vsi potniki na varnem: "Očitno je, da je pilot pristanek na vodi opravil genialno, poleg tega pa se je še prepričal, da so vsi na varnem.“

Tehnik, ki je slišal posnetke med zasilnim pristankom, je dejal, da je bil pilot popolnoma miren: "Ni bilo panike, nihče ni bil histeričen. Pristanek je bil izredno profesionalen, miren in metodičen. Pravzaprav takšen, kakršnega bi si lahko samo želel.“

Pilot Sullenberg je bil sedem let pilot ameriškega vojnega letalstva, od leta 1980 pa je bil pilot US Airways. Na skoraj vseh področjih letenja je dobro podkovan, med drugim pa se je posebej ukvarjal še z različnimi postopki letenja in tehnikami strategij varnosti.

Letalo airbus 320 je vzletelo z LaGuardie okrog 15.30 ure po krajevnem času in po treh minutah nesojenega poleta proti Charlotteu v Severni Karolini so potniki zaslišali glasen pok ter začeli vohati dim. Pilot jih je obvestil naj se pripravijo na zasilni pristanek in je letalo uspešno spustil na reko Hudson okrog 48. ulice na Manhattanu, blizu letalonosilke muzeja Intrepid.

Reakcija reševalcev je bila bliskovita, saj so letalo nemudoma obkrožili čolni in vlačilci ter turistične ladje, ki so pobirali potnike iz letala, vode in tudi s strehe ter kril letala. Potnike so vozili na obe strani reke Hudson, na Manhattan in tudi čez v New Jersey, kjer so jih oskrbeli v bolnišnicah. Poročil o žrtvah in hujših poškodbah nemudoma ni bilo, nekaj potnikov pa bo doživelo hud prehlad, saj je New York v četrtek zajelo hladno vreme s temperaturami pod ničlo.