Silvestrovanje, ki ga je župan v sproščenem ozračju organiziral za svoje prijatelje, je potekalo v Hodakovi baraki, kakšnih sto metrov oddaljeni od njegovega doma. Alkohol in različna mamila ob ognjišču sredi barake so ob spremljavi zvokov bobnov severnoameriških Indijancev skrbeli za dobro razpoloženje veseljakov, očitno pa jim je vse skupaj ušlo iz rok.

"Ivica je odšel na zabavo okoli 22. ure, vrnil pa se je malo po polnoči. Slišal sem razbijanje iz njegove sobe, vendar sem mislil, da je s seboj pripeljal družbo in da proslavljajo. Zjutraj sem ga opazil zunaj. Bil je popolnoma brez orientacije in je razlagal, kako ga grizejo kače. Sobo je ponoči povsem uničil. Sem in tja je le prišel k sebi in razlagal, da jim je Luka postregel s pijačo iz bunike, črnih jagod, ki dozorijo poleti," je za hrvaški časnik Jutarnji list povedal Mario Hodak, brat Ivice Hodaka in županov bratranec.

Ratko Barić, za katerega se je proslavljanje tragično končalo, naj bi se z županom na novoletno slavje pripravljal že od poznega popoldneva. Po prvih podatkih je možakar izgubil zavest in padel na ogenj, ki je gorel v baraki. Njegovo popolnoma zoglenelo truplo je v ranih jutranjih urah odkrila njegova soproga Ankica. "Ankica je šla zjutraj iskat Ratka v Lukovo kolibo in tam našla župana, ki je sedel na panju ter buljil v prazno, na tleh pa je ležalo truplo njenega moža. Hodaka je vprašala, kaj se je zgodilo in kje je njen Ratko, ta pa ji je odgovoril z besedami: 'Poglej ga, leži'," so za hrvaške medije povedali prebivalci Saborskega.

O vsem so takoj obvestili policiste, medtem ko so tri zastrupljene moške prepeljali v bolnišnico, kjer se trenutno zdravijo na psihiatričnem oddelku. Preiskovalci so si ves prvi dan novega leta ogledovali kraj dogodka, po neuradnih informacijah pa dogajanja ni znal pojasniti niti Luka Hodak. Ta naj bi bil pod vplivom neznanih mamil in je ves čas trdil, da so mu zgoreli štirje prijatelji.