Zadnja sodba ga je doletela na prostosti, saj so mu pripor, kjer je bival od oktobra 2006, po enajstih mesecih odpravili. Od takrat živi v domu za ostarele duhovnike v Trnovem. Ker je sodba zdaj pravnomočna, lahko v kratkem pričakuje poziv na prestajanje kazni.

Nekdanji dušni pastir v župniji Kašelj - Zalog, kjer je služboval kar 25 let, je v obdobju od leta 1990 do 1992 spolno izkoriščal dekletce v svoji nekdanji župniji. Med prvo spolno zlorabo je bila deklica stara le devet let, duhovnikovo sprevrženo ravnanje pa je na psihi žrtve pustilo številne travmatične posledice. Duhovnik jo je zlorabljal tudi na domu danes 27-letne oškodovanke.

Kaj vse je moralo nemočno dekletce pretrpeti v času, v katerem je duhovnik s svojim nečednim početjem za vedno zaznamoval njeno življenje, na naših straneh ne bomo poročali. Naj zapišemo le sodnikove besede, da je Frantar za zadovoljevanje svojega spolnega nagona izkoristil skoraj vsako priložnost, tako v župnišču kot na domu njenih staršev, ki jih je redno obiskoval. Ob koncu obiskov se je redno prihajal poslavljat v njeno sobo, kjer se je vedno zadržal še nekaj časa, njegovi prsti pa so tako kot v župnišču vedno "zašli" tudi na dekličine intimne dele. Naj dodamo le še to, da je moralo dekletce v obdobju dveh let preživeti praktično vse, razen posilstva.

Frantar je skoraj četrt stoletja vodil župnijo Kašelj-Zalog, kjer je bil menda med domačini precej priljubljen. Leta 2000 ga je ovadila domačinka, ki naj bi jo leta 1990 in 1991 spolno zlorabljal, ko je bila še deklica, stara približno deset let. Ljubljansko tožilstvo je nato sredi leta 2001 na tukajšnje okrožno sodišče proti župniku vložilo obtožbo, v kateri mu je očitalo nadaljevano kaznivo dejanje spolnega napada na osebo, mlajšo od 15 let. Obtožili so ga po tretjem odstavku 183. člena kazenskega zakonika, ki se med drugim nanaša na učitelje, vzgojitelje, starše ali duhovnike, ki svoj položaj zlorabijo za spolno občevanje z osebo, ki še ni stara petnajst let in jim je bila zaupana v učenje, vzgojo, varstvo ali oskrbo. Za to dejanje je zagrožena kazen od enega do desetih let zapora.

Soditi bi mu morali začeti že pred približno šestimi leti, a se je organom pregona župnik takrat izmuznil in pobegnil v misijon v Malavi na jugu Afrike. Za župnikom so policisti kasneje razpisali tudi mednarodno tiralico in evropski priporni nalog, kljub temu pa je njegova vrnitev v rodno državo minila povsem neopazno. Informacijo, da je Frantar v Sloveniji je policistom sporočil prav novinar Dnevnika, župnika pa so aretirali še isto popoldne in ga odpeljali v pripor, kjer je končno dočakal sojenje.