Najvišja zabeležena količina alkohola med vozniki v preteklem vikendu je bila 2.31 mg/l izdihanega zraka, policija pa je štirim večkratnim kršiteljem zasegla osebno vozilo.

Med 7. in 9. novembrom se je na slovenskih cestah zgodila ena prometna nesreča s smrtnim izidom, pet prometnih nesreč s hudo telesno poškodovanimi osebami, 29 z lahko telesno poškodovanimi osebami in 50 z materialno škodo, so še zapisali na GPU.

V noči iz sobote na nedeljo so na območju policijske uprave (PU) Ljubljana ustavili 1517 vozil, v katerih je imelo 37 voznikov prekoračeno koncentracijo alkohola, policisti so pridržali 13 voznikov, dva pa sta preizkus alkoholiziranosti odklonila. S PU Maribor pa poročajo o 471 ustavljenih vozilih v tej noči in 22 voznikih s prekoračilo dovoljeno mejo alkohola, od katerih so jih pridržali 11, ena oseba pa je preizkus odklonila.

Alkohol v organizmu ostane še več kot 12 ur po zaužitju, zato "naslednje jutro po uživanju alkoholnih pijač še vedno nismo popolnoma sposobni za varno udeležbo v prometu, pri preizkusu alkoholiziranosti pa je lahko stopnja alkohola v organizmu še vedno nad dovoljeno mejo", so še zapisali na PU Maribor.