V soboto okoli pol sedme ure zvečer je v Poljanah pri Mozirju skupina petih otrok streljala s karbidom, pri tem pa je uporabljala star bojler. Veselje ob velikonočnem pokanju je bilo preveliko, da bi pomislili na nevarnost, ki jim je pretila. V enem od poskusov je prišlo do predčasne detonacije in bojler je z vso hitrostjo priletel v 12-letnega otroka, ki so ga zaradi hudih ran morali odpeljati v celjsko bolnišnico. Istega dne okoli 22. ure se je pri streljanju s karbidom poškodoval 16-letni D. D. s Ptuja. Mladoletnik je skupaj s prijatelji karbid naložil v 30-litrsko posodo za mleko, kamor je pred tem natlačil seno. Z nogo je brcnil v posodo, da bi jo postavil vzdolžno, pri tem pa se je z baklo, ki jo je držal v roki, preveč približal zgornjemu delu posode in zadeva je eksplodirala. Posoda mu je priletela v glavo in ga ranila.

V nedeljo okoli 13. ure se je s hudimi ranami končalo še eno streljanje s karbidom. Tokrat je bil žrtev 10-letni J. K. Njegov 39-letni oče L. K. iz okolice Ormoža je na domačem dvorišču s karbidom napolnil 50-litrski bojler. Bojler je postavil navpično, tako da je bila odprtina obrnjena navzdol. Ko je počilo, je mimo prišel njegov sin in bojler, ki ga je vrglo v zrak, ga je ranil po trebuhu, prsnem košu, roki in glavi.

Tudi 30-letni D. K. z Dobrne se zaradi neprevidnega streljanja s karbidom zdravi v mariborski bolnišnici. V nedeljo okoli 18. ure je skupaj s prijatelji s karbidom napolnil 200-litrski sod. Ko je odjeknila eksplozija, je sod vrglo v zrak in D. K. je pri tem dobil rane po glavi. Trinajstletno T. M. iz Lokavca so v soboto odpeljali v mariborsko bolnišnico zaradi hudih opeklin. Tisto dopoldne se je več otrok igralo ob ognju. V plamene so metali polena in ker so si zaželeli še več ognja, je eden od njih prilil bencin. Ogenj je hušknil, veter pa je plamene zanesel na oblačila nesrečne deklice.