Nesreča se je zgodila, ko je skupina fantov ob Savi lovila ribe. Okrog sedme ure zvečer so se iz obrežja napotili navzgor proti športnemu igrišču Drulovka, ki je tik ob prepadnem delu kanjona Save. Skupaj s Timom in Dejanom sta bila še prijatelja Miha in Marko, oba stara 15 let.

"Dejan je bolj za šalo potem, ko smo prišli na vrh kanjona, zbadal Tima, da ni ujel nobene ribe. Potem pa sta se začela še malce prerivati. Pa sploh ne zares. Bolj za hec. Tim je objel Dejana in šla sta kar proti prepadu. Timu je zdrsnilo in sta najprej padla na rob. Izgubila sta ravnotežje," sta še vsa pretresena pripovedovala Miha in Marko.

Padec je bil za oba fanta usoden. Na kraj nesreče, ki je po kopnem skorajda nedostopen, so se s čolni pripeljali reševalci in gasilci, ki so zgolj potrdili smrt obeh mladeničev. Ogleda sta se udeležila tudi dežurni preiskovalni sodnik in državni tožilec.

Otroci so se na igrišču ob naselju igrali skorajda vsak dan. Tudi po petdeset in več se jih je zbralo. "Saj drugje ne moremo biti," je povedal eden izmed otrok, ki so se včeraj ob 12. uri zbrali na igrišču in se v ganljivem obredu prižiganja svečk nad prepadom poslovili od svojih prijateljev.

Dostop do roba kanjona je bil pred več kot desetimi leti sicer zavarovan z ograjo, ki pa so jo neznanci poškodovali in raztrgali. Prav nad kanjonom, med igriščem in prepadom, zdaj manjka kakih 20 metrov ograje. Krajani Drulovke na slabo vzdrževanje opozarjajo že več let. "Je res moralo priti do nesreče, da se bo kaj premaknilo. Na Drulovko se je enostavno pozabilo. Ne samo na ograjo. Nimamo parkirnih mest, avtobusa in še bi se našlo. Okrog tri tisoč nas je in smo odrinjeni od Kranja," je povedal Boris Radjenović, eden izmed krajanov, ki so se že pred leti povezali ter na svoje stroške očistili okolico igrišča, uredili igralne površine in vsako leto organizirajo več športnih turnirjev. "Vrh kanjona je bilo včasih zbirališče narkomanov. Drogo smo s športom pregnali. Že od leta 1996 pa občino in krajevno skupnost opozarjamo, da bi morali popraviti ograjo. Nobenega odziva ni bilo. Nikoli," je povedal Dušan Kapevski. Krajani so pred časom tako organizirali loterijo, zbrali okrog 85 tisočakov in bi v nekaj mesecih kar sami postavili ograjo okrog igrišča. A žal prepozno. Zdenko Guzzi, načelnik OKC Kranj pa je potrdil, da bodo kriminalisti v nadaljevanju preiskave o vzrokih tragične nesreče iskali tudi objektivno odgovornost zaradi ograje, ki bi tam morala varovati pred takimi nesrečami. Ograja že dalj časa ni vzdrževana. Točnih podatkov o tem, kdo bi jo moral popraviti zaenkrat še nimamo, je povedal Zdenko Guzzi. Na Mestni občini Kranj pravijo, da je "ta trenutek o odgovornosti težko govoriti." Po pregledu dokumentacije bodo ugotavljali , kdo bi ograjo moral vzdrževati.