Na seznamu članske vrste so: vratarja: Dabanović, Simeunović, obrambni igralci: Bulajić, Galić, Knavs, Vugdalić, zvezni igralci: Ačimović, Čeh, Gajser, Karić, Novak, Pavlin, Pavlović, Tavčar, Zahovič, napadalci: Cimerotič, Osterc, Rudonja. V reprezentanco se vrača "libero" Galić, ki je začel s treningi po poškodbi, na veliko presenečenje pa ni robustnega napadalca Šiljaka. "Za igranje v reprezentanci ni dovolj le igralska kakovost, ampak še kaj več. Šiljaka do nadaljnjega ne bo v reprezentanci," je bil kratek v obrazložitvi Srečko Katanec, ker o podrobnostih ni hotel govoriti. "Pravila igre so znana in kdor odstopa od njih... Ne bom govoril o tistih, ki niso na seznamu in zaradi njih ne nočem trošiti energije. Ne bom povedal, kaj je bilo narobe," je bilo vse, kar smo izvlekli iz selektorja. Iz odgovorov sklepamo, da je Šiljak prekršil "pravila hišnega reda" v izbrani vrsti.

Selektor mlade reprezentance Jani Zavrl se veselili kakovostne evropske tekme: "Ali bo to učenje, ali veselje, bo pokazala tekma. Novo ime je obrambni igralec Boštjan Cesar, rojen leta 1982, član zagrebškega Dinama, ki igra za hrvaškega drugoligaša Sesvete. Če bo pokazala, da je pravi igralec, bo ostal v reprezentanci." Cesar je še kot mladinec iz Olimpije prestopil v zagrebški Dinamo.

Žreb za pokal Intertoto je določil, da se bo slovenski predstavnik junija pomeril z drugim predstavnikom Danske. Iz Slovenije sta se za to tekmovanje prijavila le Dravograd in Publikum. Še seznam selektorja Janija Zavrla: - vratarja: Tomaž Murko (Maribor Pivovarna Laško), Aleš Luk (Mura); - obrambni igralci: Boštjan Cesar (Dinamo Zagreb), Žiga Starič, Jalen Pokorn (oba Olimpija), Goran Sankovič (Slavia Praga), Uroš Gorenak (Publikum). - zvezni igralci: Mitja Brulc, Aleš Kokot (oba HiT Gorica), Sebastjan Gobec, Aleksander Radosavljevič, Boštjan Žnuderl (vsi Publikum), Miha Golob (Dinamo Zagreb), Robert Koren (Dravograd), Matej Mlakar (Primorje); - napadalci: Uroš Barut (Primorje), Klemen Lavrič (Rudar Velenje), Damir Pekič (Publikum).