"Pokazati moramo, da smo resni ljudje in da storimo tisto, kar obljubimo," je po poročanju ameriške tiskovne agencije AP dejal španski premier. Hollande pa je dodal, da bo območje evra lahko beležilo gospodarsko rast, ko usoda evra ne bo več pod vprašajem.

"Če v letu 2013 želimo več gospodarske rasti, moramo najprej povrniti zaupanje," je poudaril francoski predsednik. "Rešitev evropske dolžniške krize je pri tem prva naloga," je dodal.

Evropska dolžniška kriza sicer močno vpliva na gospodarske razmere v Španiji in Franciji. Francosko gospodarstvo namreč že tretje četrtletje beleži krčenje obsega, medtem ko je stopnja brezposelnosti v Španiji že 25-odstotna.

Kljub temu, da sta Rajoy in Hollande namignila, da so bile v območju evra že sprejete najtežje odločitve, pa med drugim še ostaja odprto vprašanje reševanja bančnega sektorja.

Rajoy je po srečanju še zavrnil nekatere črnoglede napovedi za prihodnost španskega gospodarstva. Mednarodni denarni sklad (IMF) je namreč ocenil, da se bo obseg španskega gospodarstva prihodnje leto skrčil za 1,3 odstotka, kar je precej več od uradnih napovedi španske vlade. Rajoy je poudaril, da Španija že izvaja vse potrebne reforme in da bo dokazala zmoto IMF.