Poleg Westerwelleja so se sestanka na Poljskem udeležili še zunanji ministri Avstrije, Belgije, Danske, Francije, Italije, Luksemburga, Nizozemske, Poljske, Portugalske in Španije.

Skupina je med ukrepe za krepitev unije predlagala, da bi evropska komisija, sicer izvršna veja oblasti EU, prejela več vpliva. Prav tako naj bi uvedli neposredne volitve za njenega predsednika, ki je trenutno po predlogu evropskega sveta izvoljen v evropskem parlamentu.

Predsednik komisije je v času krize že prejel večja pooblastila, saj ima pregled nad državnimi proračuni in skrbi njihovo skladnost s cilji EU. Nove vzvode so obrazložili s skrbjo, da bi brez njih države v prihodnje neodgovorno nabrale velike dolgove.

Skupina pravi, da bi nekateri ukrepi za okrepitev EU zahtevali tudi spremembe sporazumov, kar se je v preteklosti izkazalo za zelo problematično. Sporazumi morajo biti sprejeti v vseh državah članicah, v preteklosti pa so bili novi sporazumi pogosto zavrnjeni v posameznih državah članicah. Poročilo pravi, da bi do sprememb v prihodnje lahko prišlo hitreje, ko bo imela EU 28 ali več članic in bo za sprejetje sporazumov zadostovala že navadna večina držav.

Neposredno glasovanje za predsednika evropske komisije je po mnenju skupine pomembno tudi, ker bi s tem pozornost EU volitev preusmerili z državnih vprašanj na vprašanja mednarodnega sobivanja v skupnosti z ostalimi članicami in kakšna skupna politika naj dobi mandat za krmilom unije.